Dit gebeurt er tijdens een peeling met je huid

Dit gebeurt er tijdens een peeling met je huid

BLOG | 15 april 2023

Je huid is je grootste orgaan. Daar zorg je natuurlijk goed voor. Door te reinigen, te smeren en te masseren. Maar soms kan je huid wel even een extra oppepper gebruiken. Of je nu last hebt van een huidprobleem of ‘gewoon’ actief aan huidverbetering wil werken: een peeling kan de oplossing bieden. Ik vertel je er alles over!

peeling

Wat is het?

Een peeling betekent letterlijk dat je een laagje van je huid verwijdert. Dat klinkt enger dan het is. Tijdens de behandeling wordt een vloeistof op de huid aangebracht die ervoor zorgt dat dode huidcellen loslaten en het ‘lijmlaagje’ (de stof die de dode huidcellen bij elkaar houdt) oplost. Tegelijkertijd stimuleert een peeling de celvernieuwing van de huid, waardoor nieuwere cellen uit de diepe huidlagen zichtbaar worden. Het resultaat? Je doffe, grauwe waas verdwijnt en je huid gaat weer stralen. Bovendien is de huid na de behandeling beter in staat om verzorgingsproducten op te nemen. Dat is een win-winsituatie!

Welke soorten zijn er?

Geen enkele peeling is hetzelfde. Dat komt doordat iedere soort speciaal wordt afgestemd op jouw huid en unieke ingrediënten bevat, die een specifiek huidprobleem kunnen aanpakken. De meest voorkomende peelings bevatten salicylzuur, glycolzuur of melkzuur.

 • Salicylzuur is het enige zuur dat tot in de talgklier kan doordringen. Het is daarom bij uitstek geschikt voor de acnegevoelige huid. Bovendien werkt dit zuur ontstekingsremmend.
 • Glycolzuur heeft de kleinste moleculen en kan daarom tot diep in de huid doordringen. Het wordt vaak gebruikt voor de rijpe, verouderde huid, omdat het rimpels verzacht.
 • Melkzuur helpt de huid te egaliseren en stimuleert celvernieuwing, zonder dat het de huid uitdroogt. Melkzuur is bij uitstek geschikt voor de droge en/of oudere huid.

Welke peelings kan ik uit kiezen bij Finne Fleur?

Ik bied verschillende peelings aan, waaronder de Sensipeel behandeling met producten van Organic Boost op basis van natuurlijk salicylzuur. Ook kun je bij mij terecht voor een fruitzuurbehandeling met groene klei en etherische oliën én voor een salicylzuurbehandeling speciaal voor de jonge, onzuivere huid. Ik kan je natuurlijk altijd adviseren over welke peeling het beste bij jouw huid(type) en jouw wensen past.

  Hoe vaak is een peeling nodig?

  Het is mogelijk om de behandeling los te boeken, maar de meest optimale resultaten behaal je in kuurverband en met passende thuisverzorging. Tegelijkertijd is het belangrijk om je huid niet te vaak te peelen. Dit kan namelijk je huid en de huidbarrière beschadigen. De huid raakt gedehydrateerd, gevoelig en geïrriteerd. Ook verhoog je zo juist de talgproductie, waardoor er meer onzuiverheden ontstaan.

  Afspraak maken

  Een peeling – al dan niet in kuurverband – is dus de perfecte oppepper voor je huid, mits je de juiste behandeling kiest voor jouw huidtype. Benieuwd naar de mogelijkheden of wil je meer informatie? Neem gerust contact op!

  Ervaringen

  Een warm welkom ervaren bij Finnefleur. Fijne product-keuze, uitleg over de producten die gebruikt werden en een ontspannen gevoel na de behandeling.

  - Griet

  Prettige en vakkundige pedicurebehandeling. Gezellig ook.

  - Froukje

  Top, de luxe behandeling is een aanrader die je iedereen zou gunnen

  - Vera

  Wil je ook in de watten gelegd worden door FinneFleur?

  We hebben een breed assortiment aan behandelingen. Maak direct een afspraak met de knop hieronder!