Reinigingsritueel

Reinigingsritueel

BLOG | 21 juni 2022

Een stralende huid begint met twee keer per dag het juiste reinigingsritueel uit te voeren. Waarom twee keer per dag? Dit doe je omdat je ’s morgens de afgevoerde afvalstoffen van de nacht dient te verwijderen voordat je je (beschermende) product aanbrengt. ’s Avonds reinig je omdat je overdag te maken krijgt met allerlei invloeden van buitenaf zoals stof, vuil, rook, je handen, maar ook je verzorgingsproduct. Wanneer je je huid goed hebt gereinigd met zachte (natuurlijke) producten die voor jou huid geschikt zijn, heb je al een belangrijke eerste stap genomen voor een stralende huid.

reinigingsritueel

We kunnen de volgende producten kiezen voor het juiste reinigingsritueel:

Milk en lotion

De milk wordt op een reinigingsdoek of wattenschijfje gedaan voor make-up reiniging. Vervolgens verdeel je de milk met je handen over je gezicht en masseer je dit even in, hierna neem je dit af met een schone, vochtig wattenschijfje of vochtige washand. Daarna breng je lotion aan via je handen of een schoon wattenschijfje. Dit zorgt ervoor dat de laatste restjes milk verdwijnen en je huid verweekt wordt, zodat de producten die je daarna aanbrengt beter hun werk kunnen doen.

Reinigingsgel of hydrofiele olie

Dit product is ook geschikt voor make-upreiniging , door het op een reinigings- of wattenschijfje aan te brengen. Daarna breng je het aan op je gezicht. Vervolgens maak je je vingertoppen vochtig en masseer je het in. De reinigingsgel begint heerlijk te schuimen en de hydrofiele olie wordt melkachtig. Hierna kun je het gemakkelijk afspoelen of afnemen met een schone pad of washand. Hierna is het gebruik van lotion overbodig omdat de huid door het product en het water al verweekt is en klaar is voor de volgende stap.

Reinigingsschuim en lotion

Deze combinatie gebruik ik in de salon vooral voor de acnéhuid, omdat het verdunnend werkt en antibacterieel is, maar is ook zeer geschikt voor de rijpere huid. De stappen zijn:

  • aanbrengen
  • inmasseren
  • afspoelen
  • de lotion aanbrengen.

Je huid is klaar voor de juiste dag of nachtverzorging.

Stralende groet,
– Jeannette

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Een warm welkom ervaren bij Finnefleur. Fijne product-keuze, uitleg over de producten die gebruikt werden en een ontspannen gevoel na de behandeling.

- Griet

Prettige en vakkundige pedicurebehandeling. Gezellig ook.

- Froukje

Top, de luxe behandeling is een aanrader die je iedereen zou gunnen

- Vera

Wil je ook in de watten gelegd worden door FinneFleur?

We hebben een breed assortiment aan behandelingen. Maak direct een afspraak met de knop hieronder!