Je bent wat je smeert

Je bent wat je smeert

BLOG | 1 juli 2021

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Dat moet ook wel, want er is nog veel ruimte voor verbetering als het gaat om natuurlijke producten. Tegenwoordig is het steeds gemakkelijker en betaalbaarder om herbruikbare en biologisch verantwoorde producten te kopen.

Door hun natuurlijke oorsprong irriteren deze producten de huid minder. De gemiddelde vrouw gebruikt dagelijks gemiddeld twaalf huidverzorgingsproducten. Als gevolg worden vrouwen vaak twee keer zoveel blootgesteld aan chemicaliën als mannen.

Smeer smakelijk!

Zoals je weet is je huid het grootste orgaan van je lichaam, die het grootste gedeelte van wat je erop smeert absorbeert. Zie het dus net als voedsel voor je lichaam. Eet je gezond, dan voel je je goed en werken je organen zoals ze zouden moeten. Smeer je goede, natuurlijke producten op je huid dan zul je zien dat het op de lange termijn beter is voor jou en je huid. Het aanbrengen van chemicaliën kan namelijk serieuze gevolgen hebben voor jou en hoe je lichaam functioneert.

Dier en milieu

Behalve dat het beter is voor jezelf, draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu. Aan het einde van de dag spoel je de chemicaliën namelijk gewoon door het doucheputje. Niet heel goed voor het milieu, natuurlijk. Verder testen grote bedrijven nog regelmatig op dieren. Door natuurlijke producten te gebruiken, weet jij in ieder geval dat je niet bijdraagt aan dit proces.

In de salon

Bij veel huidbehandelingen worden chemicaliën gebruikt op de huid. ‘Kan ik dan nooit meer een lekker maskertje laten doen?’ Natuurlijk wel! Er zijn steeds meer salons die overstappen op natuurlijke producten. Zo biedt Jeannette van salon Finne Fleur sinds kort een biologische huidbehandeling aan met AHA-fruitzuren, etherische oliën en een kleimasker. Lekker, verantwoord én een verwenbeurt voor je huid, zonder je schuldig te hoeven voelen.

Doe een behandeling cadeau!

Bij Finne Fleur kun je de Cadeaukaart Stiens inwisselen. Geef je zus, collega of vriendin dus een middagje heerlijk tot rust komen cadeau. Ze zijn je geheid dankbaar!

Over FinneFleur

Jeannette heeft al 30 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste. Hierbij is ze altijd op de hoogte gebleven via de brancheorganisaties en vakliteratuur, en ze volgt regelmatig cursussen. Sinds 2016 heeft ze haar eigen ruimte in de voormalige bibliotheek in Stiens, waar meerdere ondernemers hun krachten bundelen.

Dit artikel is eerder verschenen in ForYou Magazine Heerenveen.

Ervaringen

Een warm welkom ervaren bij Finnefleur. Fijne product-keuze, uitleg over de producten die gebruikt werden en een ontspannen gevoel na de behandeling.

- Griet

Prettige en vakkundige pedicurebehandeling. Gezellig ook.

- Froukje

Top, de luxe behandeling is een aanrader die je iedereen zou gunnen

- Vera

Wil je ook in de watten gelegd worden door FinneFleur?

We hebben een breed assortiment aan behandelingen. Maak direct een afspraak met de knop hieronder!