Gun jezelf een gezichtsmassage

Gun jezelf een gezichtsmassage

BLOG | 3 augustus 2023

We hebben geleerd zoveel mogelijk van ons gezicht af te blijven. Zo komen er namelijk geen afvalstoffen van je handen op je gezicht. Maar dit advies is niet altijd waar. Want er zijn ook momenten dat het aanraken van je gezicht wél goed is. Denk bijvoorbeeld aan een gezichtsmassage: een behandeling die je je huid regelmatig mag gunnen!

De massage

Een massage wordt over het algemeen als een luxe gezien. Dit terwijl het voor iedereen zoveel kan betekenen voor de gezondheid van je lichaam en geest. Hetzelfde geldt voor een gezichtsmassage. Een massagevorm waarbij speciale technieken worden gebruikt voor je gelaat. Maar waarom zou je kiezen voor een gezichtsmassage?

Aanmaak van oxytocine

Allereerst zorgt een gezichtsmassage voor meer aanmaak van oxytocine. Een lichaamseigen stof die je een geluksgevoel geeft. Het wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon staat erom bekend dat het stress tegengaat en voor meer ontspanning zorgt. Je hebt dus na een massage ook automatisch een beter humeur.

Gezonde huidconditie

Ook voor je huidconditie kan deze behandeling heel waardevol zijn. Door de masserende bewegingen wordt je bloedsomloop gestimuleerd. Je huid neemt zuurstof en voedingsstoffen beter op, wat ook weer je celvernieuwing bevordert. Dat betekent dat de textuur van je huid verbetert en meer uitstraling geeft.

Verminderen van rimpels

Daarnaast helpt een gezichtsmassage bij het voorkomen en tegengaan van rimpels. Gespannen spieren kunnen bijvoorbeeld zorgen voor rimpels. Een massage zorgt ervoor dat je gezichtsspieren weer ontspannen. Daardoor stroomt je bloed beter door. Dat maakt het dus dat er minder rimpels ontstaan en dat aanwezige rimpels verminderen. De stevige grepen werken ook liftend. Je huid verjongt en wordt elastischer en steviger.

Beter opnemen van producten

Op een dag gebruik je waarschijnlijk meerdere huidverzorgingsproducten. Alles om je huid te verzorgen en huidproblemen buiten de deur te houden. Of juist om ze tegen te gaan. Een gezichtsmassage zorgt ervoor dat producten sneller worden opgenomen. Dit komt doordat je bloedsomloop is verbeterd. Je bloed stroomt sneller door en neemt daardoor ingrediënten sneller op. Op die manier haal je dus ook het optimale effect uit je producten!

Huid behandelen

Je huid is een gevoelig gedeelte van je lichaam en hoe deze eruitziet verschilt per persoon. Er zijn diverse huidtypes, waar ook diverse huidproblemen bij kunnen komen kijken. Een gezichtsmassage is altijd een goed idee, maar wanneer jij kampt met een specifiek huidprobleem, is verzorging op maat minstens zo belangrijk. Wanneer jij graag je huid wilt laten behandelen, neem gerust contact met mij op. Tijdens een intakegesprek kijk ik graag wat ik voor jou en je huid kan betekenen.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Een warm welkom ervaren bij Finnefleur. Fijne product-keuze, uitleg over de producten die gebruikt werden en een ontspannen gevoel na de behandeling.

- Griet

Prettige en vakkundige pedicurebehandeling. Gezellig ook.

- Froukje

Top, de luxe behandeling is een aanrader die je iedereen zou gunnen

- Vera

Wil je ook in de watten gelegd worden door FinneFleur?

We hebben een breed assortiment aan behandelingen. Maak direct een afspraak met de knop hieronder!