Zo zie je zonschade weer verdwijnen

Zo zie je zonschade weer verdwijnen

BLOG | 7 mei 2024

Een egale, gebruinde huid wordt vaak gezien als een schoonheidsideaal. Een mooi tintje zorgt namelijk voor een gezonde uitstraling. Het is misschien verleidelijk om daarvoor lang in de zon te zitten, maar let op, want schijn bedriegt. Een teveel aan UV-straling kan namelijk ongezond zijn voor je huid. In dit artikel kom je alles te weten over zonschade.

zonschade

Ontstaan van zonschade

Zonschade is best een breed begrip. Het kan zich uiten in verschillende klachten en is eigenlijk alle schade die ontstaat door blootstelling aan zonnestraling. Technisch gezien is een bruin kleurtje ook al zonschade, want je huidcellen zijn hierbij al aangetast. Maar zonschade uit zich vooral wanneer de UV-stralen je bouwstoffen collageen en elastine hebben afgebroken. Door veelvuldig en lang in de zon te zitten, kunnen zich ook pigmentcellen ophopen. Wanneer dit gebeurt, ontstaan er verschillende oneffenheden.

Vormen van zonschade

We spreken van de volgende oneffenheden:

  • Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken: dit zijn licht tot donkerbruine verkleuringen.
  • Rimpels en fijne lijntjes: dit betreffen zichtbare plooien in het gelaat die wijzen op veroudering van de huid.
  • Actinische keratosen: dit zijn plekjes of bultjes met een ruwe of schilferige textuur.
  • Couperose: dit manifesteert zich als uitgezette rode of paarse vaatjes.

Voorkomen is beter dan genezen

Zonschade wil je het liefst voorkomen. Dat is mogelijk met de juiste bescherming. Je beschermt je huid door een goede zonnebrand op te smeren met een factor die bij je huid past. Verbrand je bijvoorbeeld snel en heb je een gevoelige huid? Smeer dan factor 50 op. Kan je huid wel wat hebben, dan is factor 30 in principe voldoende. Maar eigenlijk geldt altijd: hoe hoger de factor, hoe beter. En smeer je altijd om de twee uur weer opnieuw in. Vergeet ook je oren en neus niet. Dit zijn namelijk gevoelige plekjes.

Verantwoord verzorgen

Bij FinneFleur bied ik producten aan die grotendeels bestaan uit lokale, biologische, fairtrade ingrediënten. Er is geen kans op irritatie of (meer) beschadiging. Daardoor verzorg je je huid op een verantwoorde manier. De zonnecrème van Cuprum is bijvoorbeeld een mooie optie om zonschade te voorkomen. Deze bevat de juiste UVA en UVB filters om de huid te beschermen en toch mooi bruin te laten kleuren.

Naturgeist en Altearah

Ook kun je gezichtsverzorging, zoals peelings, serums en maskers van Naturgeist gebruiken voor en na de blootstelling aan de zon. Voor een heerlijke vochtverzorgende lichaamsverzorging kun je ook de producten van Altearah gebruiken. Deze zijn biologisch en verfijnd met composities van etherische oliën. Ze zorgen voor een stralende huid en ruiken ook nog eens heerlijk. Twee vliegen in één klap! Welke producten dan het beste aansluiten op je huid, daar adviseer ik je graag bij.

FinneFleur

Tijdens een intakegesprek scan ik je huid optimaal, zodat ik een behandeling op maat kan geven. Jij bent uniek en dat geldt ook voor je huid! Wanneer alles helder is, kan ik je huid gaan behandelen met effectieve producten. Ook geef ik je advies voor thuis mee. Want door het te onderhouden, ben jij straks definitief van je zonschade of andere huidproblemen af. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Een warm welkom ervaren bij Finnefleur. Fijne product-keuze, uitleg over de producten die gebruikt werden en een ontspannen gevoel na de behandeling.

- Griet

Prettige en vakkundige pedicurebehandeling. Gezellig ook.

- Froukje

Top, de luxe behandeling is een aanrader die je iedereen zou gunnen

- Vera

Wil je ook in de watten gelegd worden door FinneFleur?

We hebben een breed assortiment aan behandelingen. Maak direct een afspraak met de knop hieronder!