Wat is jouw huidtype? Doe de test!

Wat is jouw huidtype? Doe de test!

BLOG | 27 januari 2024

Geen enkele huid is hetzelfde. Dat geldt voor je huidskleur, maar ook voor je huidtype. Over het algemeen onderscheiden we vier soorten huidtypes: een normale huid, droge huid, gemengde huid en vette huid. Het is belangrijk om je huidverzorging af te stemmen op jouw huidtype. Maar hoe kom je er eigenlijk achter welk type huid je hebt? In dit blogartikel zetten we een aantal testjes op een rijtje hoe je erachter komt!

huidtype

Test 1: Bekijk je huidreactie

Je huid wordt aan veel factoren blootgesteld. Denk bijvoorbeeld aan weersomstandigheden, vuil en cosmetica. Een goede test om je huidtype te bepalen, is kijken hoe je huid reageert op deze externe factoren. Heb je veel last van rode vlekken, een branderig gevoel en droge plekken? Dan is de kans groot dat jij te maken hebt met een gevoelige of droge huid. Deze reageert namelijk sneller op factoren van buitenaf. Wanneer je huid geen reactie geeft en er geen oneffenheden ontstaan, dan spreken we veelal van een normale huid.

Test 2: Reinig je huid

Een andere manier om je huidtype te ontdekken, is door je huid te reinigen. Dit is natuurlijk sowieso een belangrijk onderdeel van je dagelijkse verzorgingsroutine. Maar zodra je je huid grondig reinigt, kun je ook merken of je huid droog of vet is. Gebruik een milde reiniger en was je huid. Voelt je huid strak aan? Dan heb je een droog huidtype. Voelt je huid juist vettig aan, alsof er olie is aangebracht? Dit zijn kenmerken van een vette huid.

Test 3: Let op je poriëngrootte

Je poriën zeggen ook veel over je huidtype. Je poriën zijn de openingen van je zweet- en talgklieren. Normaal gesproken zijn ze niet duidelijk met het blote oog te zien. Dat is vaak het geval bij een normale huid. Maar zodra er duidelijke kleine, zwartje gaatjes te zien zijn, spreken we van grove poriën. Grove poriën kunnen duiden op een vette huid.

Test 4: Observeer je huidstructuur

Het observeren van je huidstructuur is eigenlijk de belangrijkste test. Je huidstructuur zegt namelijk meer dan je denkt. Je kunt de volgende richtlijnen aanhouden:

  • Normale huid: er zijn geen oneffenheden te zien. Je huid voelt glad aan zonder droge of vette plekken.
  • Droge huid: je voelt regelmatig een trekkend gevoel, je huid voelt ruw aan en er kunnen schilfers zichtbaar zijn.
  • Vette huid: je huid voelt glanzend of vettig aan, vooral in de T-zone: je voorhoofd, neus en kin. Bovendien kunnen er puistjes en ontstekingen ontstaan.
  • Gemengde huid: een mix van een droge en vette huid. Je T-zone is vettig, maar de rest van je gezicht voelt droog aan.

Deskundig oog

Deze tests kunnen je helpen vaststellen welk huidtype jij hebt, maar het is lang niet altijd duidelijk. Bij FinneFleur kan ik met een deskundig oog je huid bekijken. Ik ontdek niet alleen je huidtype, maar adviseer je ook over passende huidverzorging. Neem gerust contact op bij vragen of maak een afspraak voor een intakegesprek.  

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Een warm welkom ervaren bij Finnefleur. Fijne product-keuze, uitleg over de producten die gebruikt werden en een ontspannen gevoel na de behandeling.

- Griet

Prettige en vakkundige pedicurebehandeling. Gezellig ook.

- Froukje

Top, de luxe behandeling is een aanrader die je iedereen zou gunnen

- Vera

Wil je ook in de watten gelegd worden door FinneFleur?

We hebben een breed assortiment aan behandelingen. Maak direct een afspraak met de knop hieronder!