Q&A: Alles wat je moet weten over acne!

Acne: alles wat je erover moet weten!

BLOG | 6 juli 2023

Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen. Het kan een flinke impact op je hebben, zowel fysiek als mentaal. Je bent het daarom liever zo snel mogelijk kwijt dan rijk. Maar hoe? In dit blogartikel worden veelgestelde vragen over acne beantwoord.

Hoe herken ik het?

Het huidprobleem uit zichzelf veelal in de vorm van puistjes en mee-eters. Deze worden veroorzaakt door een verhoogde talgproductie. Daardoor raken je poriën verstopt en ontstaan (onderhuidse) ontstekingen. Dat maakt dat de kenmerken van acne tevoorschijn komen. Erg vervelend, vooral als de ontstekingen verergeren en er grotere, rodere, pijnlijke bulten ontstaan. Dit worden ook wel papels genoemd.

Kan ik voorkomen dat het erger wordt?

Ontstekingen kunnen erger worden door aanwezige bacteriën. Gelukkig zijn er tips om deze bacteriën zo veel mogelijk buiten de deur te houden. Hoe verleidelijk het ook is, blijf allereerst van je huid af. Knijp ook absoluut je puistjes niet zelf uit. Gebruik altijd schone handdoeken en verwijder je make-up voordat je gaat slapen. Probeer ook een pony, pet of haarband te vermijden om je acne te verbloemen. Bacteriën zijn namelijk gek op deze broeierige plekjes.

Heeft voeding invloed op mijn acne?

Ja, sommige voedingsmiddelen staan in relatie met huidproblemen. Zuivelproducten zijn een bekend voorbeeld, omdat ze hormonen en groeifactoren bevatten die de talgproductie en ontstekingsreacties in het lichaam kunnen bevorderen. Ook suikerrijke producten kunnen deze verergeren. Door een stuk chocolade maakt je huid meer insuline aan, waardoor er meer talg wordt geproduceerd. Het is echter belangrijk om te weten dat de reactie op voeding verschilt per persoon.

Hoe kom ik van mijn puistjes af?

Hoewel acne veel voorkomt, zijn er gelukkig ook veel opties om het tegen te gaan. Bij FinneFleur zijn verschillende behandelingen mogelijk:

  • Advies voor passende verzorgingsproducten: ik werk met Natuurkracht Cosmetica. Dit zijn producten die uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Dat is goed bij acne, omdat er daardoor geen chemische stoffen op je huid worden aangebracht die voor meer ontstekingen zorgen. Ik adviseer je graag over de producten die het beste bij jouw huid passen.
  • Fruitzuurbehandeling: met een fruitzuurbehandeling wordt er een laagje dode huidcellen verwijderd. Bovendien reinigt de behandeling je poriën. Je huid kan weer ademen en de puistjes verminderen. Daarnaast werkt fruitzuur ook ontstekingsremmend.
  • Workshop huidverzorging van binnen en buiten: voeding en huidverzorging zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom geef ik ook workshops om jou hierover bewust te kunnen maken. Voor acne zijn er namelijk veel vitamines in voedings- en schoonheidsproducten die waardevol zijn.

Wil jij je acne graag laten aanpakken, maar weet je niet goed welke behandeling bij jouw huid past? Neem gerust contact met mij op. Tijdens een intakegesprek kijken we samen welke aanpak het beste aansluit.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Een warm welkom ervaren bij Finnefleur. Fijne product-keuze, uitleg over de producten die gebruikt werden en een ontspannen gevoel na de behandeling.

- Griet

Prettige en vakkundige pedicurebehandeling. Gezellig ook.

- Froukje

Top, de luxe behandeling is een aanrader die je iedereen zou gunnen

- Vera

Wil je ook in de watten gelegd worden door FinneFleur?

We hebben een breed assortiment aan behandelingen. Maak direct een afspraak met de knop hieronder!