Een vette huid? Dit kun je eraan doen!

Een vette huid? Dit kun je eraan doen!

BLOG | 1 juli 2024

Een vette, glanzende huid is in wezen vaak al een frustratie voor velen, laat staan als het ook nog eens de oorzaak van vergrote poriën en mogelijk zelfs acne is. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om jouw huid tot rust te laten komen, waarna je kunt genieten van een gezondere en stralende huid. In dit artikel vertel ik alles over je vette huid, de oorzaak ervan en hoe je je vette huid het beste aan kunt passen om een gebalanceerde, rustige huid te bereiken.

vette huid

Vette huid herkennen

Er zijn enkele signalen die jou makkelijk helpen om een vette huid te herkennen:

  • Je make-up blijft niet mooi op de huid zitten gedurende de dag
  • Je hebt last van onzuiverheden, puistjes of ontstekingen
  • Je huid glimt al een paar uur na reiniging
  • Je hebt last van grove poriën, met name rond de neus en op de wangen

Merk je dat je huid met name glanst rond de neus en op het voorhoofd, dus je T-zone, en de rest van je gezicht normaal tot droog aanvoelt? De kans is dan groter dat je een gecombineerde huid hebt.

Hoe ontstaat de vette huid?

Elke huid produceert talg om zichzelf te beschermen tegen uitdroging. Het probleem bij een vette huid is dat deze te veel talg produceert. Je huid kan dit talg niet verwerken, waardoor je poriën verstopt raken en je last krijgt van onzuiverheden.

Thuisproducten

Het gebruik van de juiste producten is essentieel om te voorkomen dat de huid verder geïrriteerd raakt. Het kan verleidelijk zijn om agressieve producten te gebruiken om de vetheid tegen te gaan, maar het realistische gevolg is dat de huid volledig uitgedroogd raakt en juist weer erg veel talg gaat produceren om te compenseren. Belangrijk is daarom het gebruik van milde producten om te voorkomen dat de huid verder geïrriteerd raakt. Natuurlijke producten zijn hier erg voor geschikt, omdat deze veelal vrij zijn van geur- en kleurstoffen, en chemische conserveringsmiddelen.

In de salon

De vette huid heeft, naast het gebruik van de juiste thuisproducten, ook absoluut baat bij een intensieve peeling. Werkzame stoffen dringen dan dieper in de huid dan mogelijk is met thuisproducten. Regelmatige peelings in combinatie met de juiste thuisproducten heeft als resultaat een effen, egale en sterke huid die goed bestand is tegen invloeden van buitenaf.

Vaarwel vette huid

Wil je graag je vette huid aanpakken? Met een gezond dieet, goede huidverzorging en passende praktijkbehandelingen help je je huid in balans brengen. Ik adviseer je graag over je huidroutine thuis, of behandel je met een heerlijke peeling. Neem hier contact op om een afspraak te maken!

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Een warm welkom ervaren bij Finnefleur. Fijne product-keuze, uitleg over de producten die gebruikt werden en een ontspannen gevoel na de behandeling.

- Griet

Prettige en vakkundige pedicurebehandeling. Gezellig ook.

- Froukje

Top, de luxe behandeling is een aanrader die je iedereen zou gunnen

- Vera

Wil je ook in de watten gelegd worden door FinneFleur?

We hebben een breed assortiment aan behandelingen. Maak direct een afspraak met de knop hieronder!