Wat kun je doen tegen een droge huid?

Wat kun je doen tegen een droge huid?

BLOG | 1 maart 2024

Iedereen heeft wel eens last van een droge huid. Naast dat het huidirritaties kan veroorzaken, kan het ook van invloed zijn op je zelfvertrouwen. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze effectieve manieren om een droge huid te voorkomen en verminderen. Wil je weten hoe je die gezonde gloed in je gezicht terugbrengt? In dit blog geef ik je enkele nuttige tips.

droge huid

De juiste zorg

Een droge huid is gebarsten, trekkerig en voelt niet fijn aan. Hierdoor voel je je vaak minder zeker en kunnen er gevoelens van schaamte ontstaan. Gelukkig kun je met de juiste zorg en aandacht je huid aanpakken en verbeteren:

  • Hydrateer je huid goed. Als je te weinig water drinkt, krimpen je huidcellen en krijg je een doffe huid. Zorg er daarom voor dat je elke dag zo’n 1,5 tot 2 liter water drinkt. Water bevat mineralen en helpt om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Hierdoor wordt je huid elastisch, stralend, maar ook zacht en glad.
  • Kies reinigingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor een droge huid. Vermijd agressieve zepen en reinigingsmiddelen met schadelijke chemicaliën, omdat deze de huid kunnen irriteren en uitdrogen.
  • Douche niet te warm en/of lang. Heet water kan de natuurlijke oliën van je huid verwijderen, waardoor je huid uitdroogt. Kies daarom voor lauw water en beperk je douchetijd tot maximaal 15 minuten om uitdroging van je huid helemaal te voorkomen. Smeer je binnen drie minuten na het douchen in met een fijne, lekker geurende olie om je huid optimaal te verzorgen.
  • Gebruik regelmatig een zonbescherming met minimaal SPF30, omdat de zon de huid ook uitdroogt.
  • Kies voor een gezond voedingspatroon met producten die rijk zijn aan omega-3 vetzuren, vitamines en antioxidanten. Producten uit de Schijf van Vijf passen in een gezonde levensstijl.

Voedende producten

Een droge huid heeft behoefte aan voedende huidverzorgingsproducten. Investeer in een verzorgend serum en een fijne crème die rijk zijn aan hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur en glycerine. Breng de crème aan na het douchen of na het reinigen van je gezicht om vocht vast te houden. Je kunt ook kiezen voor natuurlijke oliën zoals kokosolie en jojoba-olie. Deze oliën vormen een uitstekende aanvulling op je huidverzorgingsroutine en bieden extra hydratatie. De Olie Intense Repair van Zinobel Organic Boost is ook een goede keuze, omdat deze helpt tegen een droge huid zonder een vettig gevoel achter te laten. Bovendien hebben oliën vaak ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.

De juiste verzorging thuis

Door je huid thuis op de juiste manier te verzorgen, kun je de ongemakken van een droge huid verminderen. Het is belangrijk om je huid iedere ochtend en avond in te smeren met een dag- of nachtcrème. Daarnaast raad ik ook altijd aan om de huid 1 à 2 keer per week te exfoliëren. Exfoliatie helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor een frisse en gezonde huid wordt onthuld, en bevordert de opname van vocht. Bovendien helpt het aanbrengen van een masker eens per week om vocht aan te vullen en de huid te onderhouden.

Je huid weer laten stralen

Soms is thuis huidverzorging niet voldoende. Daarom ben je van harte welkom in mijn salon voor advies en verschillende huidbehandelingen. Kies bijvoorbeeld voor een standaardbehandeling om een droge huid aan te pakken, inclusief een verzorgende peeling en gezichtsmassage. Of trakteer jezelf op een luxe gezichtsbehandeling met een effectief masker! Gun jezelf een stralende, gezonde en gehydrateerde huid en maak snel een afspraak.

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Een warm welkom ervaren bij Finnefleur. Fijne product-keuze, uitleg over de producten die gebruikt werden en een ontspannen gevoel na de behandeling.

- Griet

Prettige en vakkundige pedicurebehandeling. Gezellig ook.

- Froukje

Top, de luxe behandeling is een aanrader die je iedereen zou gunnen

- Vera

Wil je ook in de watten gelegd worden door FinneFleur?

We hebben een breed assortiment aan behandelingen. Maak direct een afspraak met de knop hieronder!