Het totaalplaatje voor een gezonde huid

Het totaalplaatje voor een gezonde huid

BLOG | 1 juni 2024

Huidverzorging is voor de één een uitgebreide routine, terwijl de ander er minder tijd aan besteedt. Ongeacht hoeveel tijd je er dagelijks aan besteedt, hebben we allemaal hetzelfde doel: een gezonde, stralende huid die volledig in balans is. Ontdek hoe je door middel van een holistische benadering en de juiste verzorging een stralende huid kunt bereiken.

gezonde huid

Het totaalplaatje

Een mooie, gezonde huid bereik je niet zomaar. Het is essentieel om je huid zowel van binnen als van buiten goed te verzorgen. Innerlijke en uiterlijke gezondheid werken namelijk nauw samen. Consistente zorg, zelfliefde en geduld zijn daarom sleutels tot het bereiken van jouw doelen met betrekking tot je huid.

Van buiten…

Een goed gebalanceerde huid krijg je niet vanzelf. Voor een gezonde huid zonder oneffenheden heb je de juiste verzorging nodig. Daarom is het belangrijk om de volgende elementen toe te passen in je huidverzorgingsroutine:

 • Kies voor een milde reiniger die vuil en onzuiverheden verwijdert zonder de natuurlijke oliën van je huid te strippen.
 • Gebruik een vochtinbrengende crème die geschikt is voor jouw huidtype om de huid te voeden en te beschermen tegen uitdroging.
 • Bescherm je huid dagelijks tegen de zon door gebruik te maken van een zonnebrandcrème met voldoende SPF. Dit beschermt niet alleen tegen schadelijke uv-straling, maar voorkomt ook vroegtijdige veroudering van de huid.
 • Voer 1 à 2 keer per week een peeling uit om de textuur van je huid te verbeteren. Exfoliatie verwijdert dode huidcellen en bevordert celvernieuwing.

…en van binnen

Een gezonde huid gaat veel verder dan consistente verzorging door middel van producten. Naast het aanbrengen van crèmes en het verzorgen van de huid met goede reinigingsmiddelen moet je huid van binnenuit ook worden verzorgd:

 • Zorg voor gezonde voeding, eet gevarieerd en zorg voor balans. Dit betekent dat je veel groenten, fruit, onverzadigde vetten en eiwitten moet eten. In deze producten zitten veel voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Voor couperose en acne is het af te raden om gekruid te eten en veel zuivel en suikers te gebruiken.
 • Drink voldoende water gedurende de dag om je huid van binnenuit te hydrateren. Hydratatie ondersteunt een stralende huid en helpt bij het afvoeren van gifstoffen.
 • Zoek manieren om stress te verminderen, zoals meditatie, yoga of andere ontspanningstechnieken.
 • Zorg voor een goede nachtrust. Met voldoende slaap kan de huid herstellen en worden een doffe teint en fijne lijntjes voorkomen.

En vergeet dit niet!

Consistentie is één van de belangrijkste tips als het gaat om een gezonde huid. Maar naast

dagelijkse verzorging zijn er nog een aantal punten die van belang zijn:

 • Luister naar de behoeften van je huid en pas je routine hierop aan.
 • Overweeg het toevoegen van huidvriendelijke supplementen zoals probiotica en vitamines. De producten van Beyuna zijn zuivere producten en kunnen hierbij een oplossing bieden. Vitamine C zorgt voor de aanmaak van collageen. Collageen heeft een positief effect op de stevigheid en elasticiteit van de huid, probiotica stimuleert je darmen en daarnaast kun je selenium gebruiken voor het versterken van je huid, maar ook voor je haar en nagels.
 • Bezoek regelmatig een huidspecialist die je kan helpen om een gezonde huid te creëren. Een specialist kan je helpen door middel van behandelingen om de gezondheid van je huid te bevorderen. Ook kunnen zij jou advies geven over de producten die bij jouw huidtype passen.

Bewuste keuzes

De gezondheid en uitstraling van je huid worden niet alleen beïnvloed door wat je er van buitenaf op aanbrengt, maar ook door hoe je je lichaam van binnenuit behandelt. Door bewuste keuzes te maken in je huidverzorgingsroutine en levensstijl, kun je je huid optimaal ondersteunen. Neem de tijd voor zelfzorg, luister naar de signalen van je huid en wees geduldig. Heb je behoefte aan professionele begeleiding? Bij FinneFleur help ik je graag met ontspannende huidbehandelingen. Maak snel een afspraak en kom langs in mijn praktijk!

Ook interessant voor jou

Ervaringen

Een warm welkom ervaren bij Finnefleur. Fijne product-keuze, uitleg over de producten die gebruikt werden en een ontspannen gevoel na de behandeling.

- Griet

Prettige en vakkundige pedicurebehandeling. Gezellig ook.

- Froukje

Top, de luxe behandeling is een aanrader die je iedereen zou gunnen

- Vera

Wil je ook in de watten gelegd worden door FinneFleur?

We hebben een breed assortiment aan behandelingen. Maak direct een afspraak met de knop hieronder!