Zonkracht niet onderschatten!

De zon heeft op het moment van schrijven (maart), al enorme kracht. Het is daarom belangrijk om je bewust te zijn van de gevolgen van zonschade aan de huid. In de salon zien we vaak mensen die teveel onbeschermd in de zon zijn geweest. We zien dan kleine ruw aanvoelende plekjes op de huid, met een lichtbruine kleur. Deze plekjes, Actinische Keratose genoemd, zijn een voorstadium van huidkanker. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. Pigmentvlekken zijn ook een vorm van zonschade evenals huidveroudering door de zon waardoor rimpels en huidverslapping versterkt worden. Dus zonnen is goed, zolang je dit bewust doet en jij je voldoende beschermt met kleding en goede zonnecosmetica.

Nu hoor ik je zeggen ”maar je moet toch voldoende vit. D aanmaken?”  Dat klopt, hiervoor moet je tenminste elke dag 15 tot 30 minuten met je handen en gezicht in de zon zijn. Wanneer je langer in de zon wilt zijn, gebruik dan zonnebescherming: pet, kleding en/of zonnecosmetica. Dit is tussen 11:00 uur en 16:00 uur voor iedereen écht nodig! Het liefst zoek je de schaduw op. Door je huid langzaam te laten wennen bouw je een beschermingslaagje op. De prachtige sproetjes zijn hier een mooi voorbeeld van. Wanneer je in de avond mooi rood kleurt, ben je echter verbrand. Hierdoor kunnen dus al de huidschade plekjes ontstaan. En daarom zorg je dat je bewust met de zon omgaat en gebruik je goede zonbescherming en natuurlijk een gezonde leefstijl. Eet vooral veel groenten met vitamine C en vitamine E. Deze vitaminen zitten trouwens ook in de betere natuurlijke cosmetica op basis van plantaardige oliën.

De zonnecrèmes van Officina Naturae (ICEA gecertificeerd) bevatten lokale biologische fairtrade ingrediënten en alleen de natuurlijke en minerale filters. De crèmes zijn verrijkt met het kweepeer extract, waardoor de huid niet wit wordt en ze geschikt zijn voor elk type huid en voor elk moment van de dag. De zonneproducten zijn getest in het laboratorium en bevatten de juiste UVA en UVB filters, in de juiste verhoudingen, om de huid te beschermen en toch mooi bruin te laten worden. Ze bevatten geen parfum, waardoor er geen gevoeligheden of allergische reacties kunnen ontstaan. Officina Naturae zonnecrèmes zijn geschikt voor iedereen die op een veilige en verantwoorde manier van de zon wil genieten!